Varför Google+ domineras av män?

Jag började använda Google+ i augusti och var ganska snabbt rätt så beroende av nätverket. Dels för att jag alltid är nyfiken på nyheter, dels för att gränssnittet är lättförståeligt och visuellt tilltalande och dels (viket är mest viktigt för mig) för att jag hittade många intressanta människor att samtala med.

Jag upplever att dialogen på G+ är otroligt utvecklande och inspirerande. Trådarna lever längre än på Twitter, är mindre familjära än på Facebook och mindre stela än på Linkedin.  Jag funderade inte så mycket på könsfördelning på nätverket tidigare men infografiken nedan fick mig att fundera lite. Kollade via ett statistikverktyg hur vi har det i Sverige. Det stämmer.  Nästan 83% av registrerade användare är män. Varför är just G+ dominerat av män?  För tidigare läste vi via Statistiska Centralbyrån att det är kvinnor som dominerar på sociala medier.

Vad tror du? Var det lika i början med andra sociala medier? Varför vågar män satsa på det okända fortare än kvinnor?

Flowtown – Social Media Marketing Application

4 reaktioner på ”Varför Google+ domineras av män?

 1. Kanske är det så att kvinnor fortfarande försöker hitta nya möjligheter med de sociala medier de har tagit till sig. Medan män, lite mer otåligt, letar efter det där omstörtande, den mer omvälvande förändringen av det sociala livet.
  Kvinnor fördjupar sina kontakter i de sociala nätverk de har. Män försöker hitta en snabbare väg att nå något resultat de hoppas på möjligheten av, men ännu inte funnit.
  Men tror att det finns många olika anledningar till skillnaden mellan könen på Google+.

 2. Finns kanske också en vilja att vara med på det senaste för män. Delar Torbjörns tankar förutom när det gäller omstörtande eller omvälvande.

  Själv så började jag med G+ pga min blogg. För att finnas med på en arena till att visa upp bloggen på. Ungefär det samma tänkte jag när jag testade Plurk.com, som senare mer eller mindre dog ut och mitt deltagande också.

  Ps. Tycker alltid att recaptcha generellt är irriterande, men denna var det i synnerhet. Kämpade verkligen några gånger för att få iväg kommentaren. Nära att ge up dock.

  1. tack för kommentaren Mikael!
   hmmm…menar du att jag borde byta recaptcha? Innan jag installerade det fick jag otroligt mycket skräp på bloggen och i mejlet.
   Hur gör du själv?

Kommentera